1px
Tänään on Thursday, 25:s Julyta 2024.
jaritasanen
1pxSivulatauksia:
2986892
Hartola 16.01.2004

Rauhantervehdys !

Vuosi 2004 on jo hyvässä alussa. En kahteen vuoteen ole kirjoittanut kirjettä toiminnastani Jumalan valtakunnan työssä.
Viime vuoden ehkä suurin yksittäinen ponnistus oli kotisivujen saaminen avauskuntoon internetiin. Tätä kirjoitettaessa on kotisivuilla tallennettuina n. 180 saarnaa vuosien varrelta. Määrä, joka sivuiltani saarnoja imuroidaan, on ollut yllätys. Koskettavimman yhteydenoton sain Brysselistä, josta suomalainen EU-työntekijä lähetti ystävänsä välityksellä palautetta. Palautteessaan hän sanoi olevansa kiitollinen Jumalalle, että hän voi kuunnella Jumalan sanaa omalla äidinkielellään omalta tietokoneeltaan. Kotisivujen avausvaiheeseen saattaminen venyi pitkäksi. Lupailin niitä jo vuoden 2002 uutiskirjeessä. Käytännön toteutus ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olin ajatellut. Työn edistyessä tulin tietämään, että on aivan eri asia tehdä kirjallista materiaalia nettiin kuin tallentaa sinne ääntä ihmisten kuultavaksi. Palvelimelta vaadittava tilan tarve on todella suuri, kun tallennetaan ääntä. Jouduimme kesken äänitteiden lataamista vaihtamaan palvelun tarjoajaa, koska tarvitsemamme tila oli niin suuri, ettei edellinen palvelun tarjoaja kyennyt sitä toimittamaan. Jumalan armosta löytyi palvelun tarjoaja, jonka kanssa pääsimme sopimukseen niin tilasta kuin hinnastakin.
Kotisivujen tekeminen ”jumi” aina viime vuoden elokuulle saakka. Silloin kodissani tuli käymään vanha koulukaverini ja veljeni Kristuksessa. Puhuin hänelle, että olemme yrittäneet saada sivuja tehdyiksi jo puolitoista vuotta siinä kuitenkaan onnistumatta. Keskustelu jäi sillä erää siihen, kunnes kolmen - neljän päivän kuluttua hänen vierailustaan koin sisimmässäni kehotusta soittaa hänelle ja kysyä, että mitenkäs se olisi niiden kotisivujen valmistaminen tekniikan osalta. Puhelimessa oli hetken aikaa hiljaista, sitten ystäväni vastasi, että niin minä itsekin olen ajatellut, että minun ne on varmaan tehtävä.

Teimme aikaisempina vuosina Heinolan paikallisradioon ohjelmia yhdessä. Hän huolehti tekniikasta ja minä ohjelmien sisällöistä. Ikäni muistan ne hetket Heinolan vesitornissa, jossa radioasema sijaitsi. Teimme osan tunnin lähetysajastamme suorana lähetyksenä. Mieleeni jäi hänen veikeä ilmeensä silloin, kun hän käänteli ”eetterin hanoja”, kun joku nauhoitettu osuus oli loppumassa ja punainen valo syttyi merkiksi minulle, että nyt on taas tullut h- hetki puhua suoraan radion kuuntelijoille. Minä melkein vapisin siellä pienenä ihmisenä suuren Jumalan edessä, että mitähän minä tällä kertaa puhun radion kuuntelijoille, jotta he löytäisivät Jeesuksen elämänsä Herraksi. Tuo veikeä ilme puhui enemmän kuin tuhat sanaa. Se kertoi: ”Tekniikka on kunnossa, punainen valo palaa, eetteri on auki, ala julistaa Jeesuksen nimessä”.
Oli ihana aloittaa tuo samankaltainen yhteistyö uudella kanavalla – internetin maailmassa, jonka kautta tavoittaa ihmisiä ympäri maailmaa. Jos Jumala suo, pyrimme saamaan sivuille englanninkielisen osion ja mahdollisesti muunkin kielisiä. Tämän osion aikataulusta en uskalla sanoa enää mitään.

Vaikka internet on hyvä kanava jakaa evankeliumia maailmalle ja opetusta uskoville, niin olen kuitenkin huolissani niiden uskovien hengellisestä tilasta, jotka surffailevat ja chattailevat siellä tuntikausia päivittäin. Suuri osa siellä olevista suomalaisistakin ”hengellisistä” keskustelufoorumeista ovat tarpeettomia, koska niitä ylläpitävät ihmiset, joita todellisuudessa ei kiinnosta se, mitä Jumalan Sana ja Henki sanoo, vaan he haluavat sanoa oman mielipiteensä Jumalan sanasta.
Minua on kaikki nämä vuodet, jotka olen ollut mukana Jumalan valtakunnan työssä, kiinnostanut se, mitä mieltä Jumala on asioista. Veljeni/sisareni – älä anna netin, äläkä muidenkaan asioiden, viedä sitä aikaa sinun elämästäsi, joka tulisi varata rukoukseen, Sanan tutkimiseen, pyhien keskinäiseen kokoontumiseen, köyhien auttamiseen ja ennen kaikkea sielujen voittamiseen Kristukselle.
Erityisesti haluan kehottaa niitä lukijoitani parannukseen, jotka ovat netin pornosivujen tai pelien ynnä muiden pahojen asioiden koukussa. Raamatun selkeä sana on: ”Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.” Snl.28:13.

Viime vuoden yksi keskeisimmistä aiheista, joista saarnasin, löytyy Raamatun jakeesta: ”Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi.” Apt.11:18. Tuo Sanan kohta eli uudelleen ja uudelleen sydämessäni. Ilman parannusta ei ole todellista elämää. Sanan – parannus – keskeinen merkitys on mielen muutos (kyky ajatella toisin), jonka Jumala antaa ihmiselle, joka tunnustaa ja hylkää syntinsä.
Rakas lukijani, jos sinä et koe todellista Kristuksen elämää sisimmässäsi, se on merkki siitä, että elämässäsi on asioita, joista on tehtävä parannus. Silloin, kun Kristuksen elämä on hiipunut tai hiipumassa meidän sisimmässämme, on aika kysellä Jumalan edessä, mistä meidän on tehtävä parannus. Ja tuo parannus on annettu meille elämäksi.
Monen uskovan elämässä Jumalan tahdon tietäminen elämän tilanteissa ja valinnoissa on hukassa. Rukousvastaukset viipyvät. Rukoukset etenevät tätä rataa: Isä anna sitä tai tee tätä minun elämässäni. Anomisessa itsessään ei sinänsä ole mitään väärää, mutta monen asian anomisen ja toistamisen sijasta meidän tulisi saapua Jumalan läsnäoloon kiittäen, ylistäen ja palvoen. Meidän tulisi varata aikaa olla myös aivan hiljaa Hänen läsnäolossaan.
”Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa. Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla. Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat. Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä. Sillä Herra on hyvä; hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja uskollisuutensa polvesta polveen." Ps. 100: 1 - 5
Meidän olisi hyvin tarpeellista rukoilla: Herra, anna minulle se armo, että mieleni muuttuu, jotta voin tutkia ja tulla tuntemaan , mikä on Sinun tahtosi, Jumala. Muuttumattomalla mielellä ei voi tutkia, mikä Jumalan tahto on.
”Älkää mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” Room. 12: 2
”Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi, ja jota ei kukaan kadu; mutta maailman murhe tuottaa kuoleman.” 2Kor.7: 10
”Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos ´olette maistaneet, että Herra on hyvä´. Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis, ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.” 1 Piet.2: 1- 5.

Joskus syksyllä koin voimakkaan ilmestyksen, jossa näytettiin, että monen uskovan rukoukset ja Jumalan lähestyminen ylipäätään pysähtyvät esiripun ulkopuolelle. Eli ne eivät saavuta kaikkeinpyhimmässä olevaa armoistuinta. Syitä on monia. Monesti uskallus puuttuu ja sen tähden saavutaan väärässä mielenlaadussa armoistuimen eteen. Monissa sydämissä on tässä ajassa katkeruutta, anteeksiantamattomuutta, lihallisuutta, omavanhurskautta ja itsekkyyttä. Monesti aviopuolisoiden välit ovat niin huonot, etteivät rukoukset kohoa kattoa korkeammalle.
”Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.” Hebr.4: 16
”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, ja koska meillä on ”suuri pappi, Jumalan huoneen haltija”, niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä.” Hebr.10: 19 – 22
”Samoin te, miehet, eläkää taidollisesti kukin vaimonne kanssa, niin kuin heikomman astian kanssa, ja osoittakaa heille kunnioitusta, koska he ovat elämän armon perillisiä niin kuin tekin; etteivät teidän rukouksenne estyisi.” 1Piet.3: 7

Aivan viime vuoden lopulla sain käsiini Pelastusarmeijan perustajan William Booth´in (1829 – 1912) Jumalalta elämänsä loppuhetkissä saaman ilmestyksen siitä, millainen on maailma, ja ns. kristikunnan hengellinen tila ”päivää ennen Jeesuksen tulemusta”. Tässä ilmestyksessä on kuusi pääkohtaa, jotka sisältävät mm. seuraavat asiat:


1.”Silloin on politiikkaa ilman Jumalaa.. Tulee päivä, jolloin koko läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että kukaan ei missään hallitsevissa tasoissa enää pelkää Jumalaa… uusi sukupolvi poliittisia johtajia hallitsee Eurooppaa, sukupolvi, joka ei, pienessäkään määrässä, pelkää enää Jumalaa;

2. Silloin on taivasta ilman helvettiä… Tulee päivää, jolloin tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää ´täyden totuuden evankeliumiksi´. Silloin, Raamatun profetian mukaisesti, ´korvasyyhyyn´ saarnataan. Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan. Ja silloin yleinen määräys saarnatuoleille on tämä: ´puhukaa lempeitä, makeita sanoja; puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaaksi, jotta emme joutuisi rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.

3. Kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että anteeksisaamista synnistä, ei voi olla ilman, että tehdään parannusta synnistä.

4. Päivä ennen Jeesuksen tuloa on täynnä pelastusiloa, ihmisillä, jotka eivät ole uudestisyntyneet ylhäältä

5. On paljon uskontoa, ilman Pyhää Henkeä (2Tim.3: 5 Juuda 18,19)

6. Kristikunta ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä ´VERI ja TULI´ eivät ole voimassa – kieltäkää noista sanoista toinen, ja teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.

Kuten huomaat, lukijani, että Booth´in yli yhdeksänkymmentä vuotta sitten saama profetia on jo lähes täyttynyt.

Elämme nyt voimakasta sekoituksen aikaa. Raamatun vastainen ekumeeninen liike nostaa voimakkaasti päätään maassamme. Tämän toiminnan pääsuunnittelijat löytyvät Roomasta. Seurakunnan ja maailman rajaa pyritään monella tavalla tietoisesti hämärtämään. Todellinen Jumalan seurakunta on ”uloskutsutut”, erottautunut maailmasta ja eksytyksistä. Aitojen, oikeiden uskovien tulee lähteä ulos kaikista sellaisista järjestelmistä, jotka ovat liittoutuneet suuren porton, Rooman, kanssa.
Eräs eksytyksen kanava ajassamme on myös Radio Dei. Vaikka se sallii ohjelmissaan saarnattavan evankeliumia, sallii se myös ohjelmissaan uskonnollista ja maailmallista pimeyttä ja sekoitusta. Myös rock-musiikki kuuluu Dein valikoimiin. Radion toimesta tehdään kuuntelijamatkoja Vatikaaniin. ”Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: ”Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.” Ilm.18: 4
”Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan.” Room. 11:5 ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ´Herra, Herra!´, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: ´Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?´ Ja silloin minä lausun heille julki: ´Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät´. Matt.7: 21 - 23
Yksi merkittävin sekoittaja ajassamme on ns. sakramenttiusko kaikkine variaatioineen.

Oheen liitän edesmenneen rovasti Urho Muroman tekstin ”Ystävän ankara sana” (Herää Valvomaan – lehti v. 1937, Uusi Tie – lehti 05.07.2001)

”Monet opettavat nykyisin, että ´olet kasteessa uudestisyntynyt´. Sinua on koetettu oikein vakuuttaa tästä kaikella jumaluusopillisella kekseliäisyydellä. Samoin on sinulle vakuutettu, että koko tämä Suomen kansa on pelkkiä uusia luomuksia Kristuksessa Jeesuksessa eli siis uskovia! Kaikki nuo Jumalan kieltäjät, jotka lapsuudestaan saakka ovat saaneet kasvaa ilman sanottavaa vaikutustakaan Herran Hengestä, ne ovat uusia luomuksia Kristuksessa Jeesuksessa. Kaikki nuo portot, murhaajat, vääryydentekijät, pilkkaajat, jotka eivät tiedä yhtään mitään todellisesta hengellisestä elämästä, ne ovat uusia luomuksia Kristuksessa Jeesuksessa. Kaikki nuo ulkokultaiset, salasyntiset, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty, ne ovat uusia luomuksia Kristuksessa Jeesuksessa.
Niin, koko Suomen kansa on uudestisyntynyt Pyhästä Hengestä, joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Eikö olekin merkillinen kansa! Ja kaikki tämä on tapahtunut ilman vanhurskauttamista ja uskoa. Kaikki tämä on tapahtunut heidän tietämättään, ja ilman, että 90%, niin – ainakin 90% heistä – on vähimmässäkään määrin muuttunut. Nyt tämä kansa kantaa ihania ´vanhurskauden hedelmiä´ Jumalan kunniaksi (!), sillä sanoohan Jeesus: ´Heidän hedelmistään te tunnette heidät´. Ystävät rakkaat, nyt tahtoisin ihan äänenikin muuttaa ja huutaa teille: Eikö tämänlainen julistus ole ihan saatanallinen valhe? Eikö tämänlainen julistus ole mitä hirvittävintä Jumalan pilkkaa!
Eikö ole kauhistus Herran edessä sanoa jumalatonta vanhurskaaksi, tehdä pimeys valkeudeksi? (Jes.5: 20). Eikö ole kauhistus Herran edessä sanoa synneissä ja rikkomuksissa kuollutta ihmistä, joka tahtoo näissä suruttomana elää ja niissä viihtyy, eläväksi ja uudestisyntyneeksi ihmiseksi eli eläväksi uskovaiseksi, jollaiseksi Raamattu aina esittää uudestisyntyneen ihmisen? Saatanallisempaa valhetta ei enää yksikään ihminen voi keksiä. Ja tätä valhetta julistetaan nykyään julkisesti sadoista saarnatuoleista. Kansaa pimitetään. Suruttomia nukutetaan väärään turvallisuuteen. Helvettiä sillä opilla kansoitetaan. Tämä valhe kasteessa tapahtuvasta uudestisyntymisestä on vaarallisimpia valheita kaikkien hengellisten valheiden joukossa, sillä se on suurin omantunnon herätyksen este, ja vahvin väärän rauhan tuki.
Kyllä meidänkin maassamme julistetaan niin paljon omiatuntoja turruttavaa evankeliumia, että on toisinaan kuin suruun pakahtuisi. Onko sinuakin yritetty pettää esimerkiksi näin: ´Kristus on tehnyt koko maailman autuaaksi kuollessaan Golgatalla. Sinut tehtiin autuaaksi silloin, kun sinut kastettiin. Kun olet näin kahdesti autuaaksi tehty, niin usko nyt vain omaan autuuteesi, niin totisesti olet autuas´. Ei kauheammalla tavalla voida ihmissielua pettää. Tosiasia on, ettei Kristus ole tehnyt ketään autuaaksi näin ex opere operato, pelkästä tehdystä toimituksesta. Hän on kyllä sovittanut koko maailman synnin ja näin valmistanut autuuden mahdollisuuden jokaiselle. Muuta Hän ei pyydä kuin, että syntisen mieli muuttuu ja tämä tekee parannuksen, silloin hän saa sulasta armosta lahjaksi vanhurskauden ja omakohtaisen pelastuksen Kristuksessa. Mutta kukaan ei tule autuaaksi uskomalla omaan autuuteensa! Ainoastaan usko Kristukseen pelastaa.”

Tässä kirjeessä esillä olleista aiheista on saatavilla seuraavat saarnat: NIIN ON SIIS JUMALA ANTANUT PAKANOILLEKIN PARANNUKSEN ELÄMÄKSI (236), KUROTTAUDU ESIRIPUN SISÄPUOLELLE(238), TÄYDEN TOTUUDEN EVANKELIUMI(241), VARO EKUMEENISTA SEKOITUSTA(242). Niitä, joilla on mahdollisuus imuroida ko. aiheet kotisivuiltani www.jaritasanen.com, pyydän sen tekemään sieltä. Muille voin lähettää kasetteja entiseen tyyliin veloituksetta.
Kuninkaan Käsky kirjasta on juuri nyt painos lopussa, mutta uusi painos erä tulee tämän kevään aikana. Pyrin siirtämään jakelua niin paljon kuin mahdollista tapahtuvaksi netin kautta, joten pyydän niitä, joilla on sähköpostiosoite käytössä ilmoittamaan sen kotisivujen uutiskirje osioon, siellä olevien ohjeiden mukaisesti. Muista myös päivittää se sinne, jos se muuttuu. Jos et enää halua postia minulta tai osoitteesi on muuttunut niin ilmoita asiasta sähköpostitse, kotisivujen palauteosioon tai postitse. Vältä lähettämästä minulle tekstiviestejä mainiten vain pelkän etunimesi, koska tuttavapiirissäni on kymmeniä saman etunimen omaavaa(esim. Matti, Helena, Juhani jne). Kiitän kaikkia jotka ovat muistaneet meitä rukouksin sekä varojen ja monien käytännön asioiden muodossa palvelustyössämme.

Siunattua loppuvuotta!

Jari ja perhe
(Kirsi, Juho, Raakel, Joona ja Ruut)
Raja-ahontie 48,
19600 HARTOLA
puh (03) 7168675 gsm (044) 7168675
jari at tasanen.com, www.jaritasanen.com

jaritasanen